duminică, 29 iulie 2012

Orez cu mazăre și morcovi




     Acest fel de mancare este foarte sățios și simplu de făcut. Nu necesită mult timp și este la îndemână.

             Ingrediente:
                      - apă
                      - ulei                    
                      - o cană de orez
                      - mazăre
                      - câțiva morcovi
                      - o ceapă mai mică
                      - delikat cu gust de pui
                      - boia de ardei dulce
                      - sare
                      - piper 

            Mod de preparare:
 
     Tăiați ceapa cubulețe mici. Puneți un pic de ulei cât să acopere fundul vasului iar după ce s-a încins, căliți un pic ceapa până capătă o culoare aurie. După călirea cepei adăugati orezul și căliți-l un pic, cât să iși schimbe culoarea. Adăugați apa iar apoi morcovii tăiați rondele. Adăugați și boiaua de ardei și delikatul după gust după care dați focul aragazului pe minim, ca orezul să nu se prindă de fund și învartiti din cand in cand.
     Puneți un capac pe oală ca înăuntrul vasului să fie temperatura necesară gătirii orezului, dat fiind faptul că ochiul  l-ați dat la minim. Dacă vedeți că orezul nu este gata și apa a scazut, mai adăugați apă pe parcursul gătirii. Mai la sfarșit adaugăți mazărea (în cazul în care ați cumpărat-o gata fiartă, la borcan sau conserva, în caz contrar aceasta este pusă deodata cu morcovii) si asezonați mâncarea după gust cu sare și piper!
        POFTĂ BUNĂ!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca doriti sa discutam despre ceva sau sa va exprimati opiniile...sunteti liberi sa o faceti!