marți, 15 ianuarie 2013

Boia de ardei

sursa pozei(source): http://www.flickr.com/photos/saptel/7112563995/sizes/z/in/photostream/


                 Boiaua de ardei, dupa cum stiti este rezultatul pisarii ardeiului rosu uscat. Boiaua de ardei poate fi dulce sau iute, in funtie de ce ardei s-au folosit.
Boiaua se foloseste la noi in special la diferite mancaruri ardelenesti si la bine cunoscutul gulas.
                  Boiaua este folosita in
mancare pentru a da culoare si gust. Cuvantul "boia" provine din turcescul "boya" care inseamna vopsea, dar cu timpul a capatat intelesul condimetului pe care il stim noi. Insa, in unele regiuni ale Romaniei este folosit si cu intelesul de vopsea sau fard.
                   Pe scurt, boiaua de ardei este un condiment care nu trebuie sa lipseasca din bucataria dumneavoastra, dand o culoare rosiatica fantastica mancarii si o aroma minunata!

2 comentarii:

Daca doriti sa discutam despre ceva sau sa va exprimati opiniile...sunteti liberi sa o faceti!