sâmbătă, 25 octombrie 2014

Escalop de porc cu ciuperci


Am vrut sa fac aceasta reteta de ceva timp si sa o postez... Uite ca este aici si vreau sa va spun ca a iesit foarte bun! Aceasta reteta este destul usor de preparat. Pentru cei care vor sa paseasca pe taramul carnii, este o buna reteta de inceput.

Veti avea nevoie de:


- 200 gr cotlet de porc (doua bucati)
-  4-5 ciuperci medii
- faina (cat sa imbracati cotletele)
- 50 gr unt 
- 75 ml de vin alb demisec
- sare, piper

Pentru inceput, se pun cotletele pe o tabla si marginea alba se taie usor cu varful cutitului in cateva locuri. Ideea e ca marginea aceea alba sa nu stranga cotletul in tigaie iar produsul finit sa para mult mai mic decat v-ati fi asteptat. 
Se asezoneaza carnea cu sare si piper. Cele doua bucati de carne prin faina, astfel incat acestea sa fie bine acoperite pe ambele parti.

Urmeaza sa trecem la aragaz! Intr-o tigaie normala (nu ar fi rau sa fie antiaderenta sau cu fund dublu)  se topeste untul dupa care se adauga cotletele.
Se lasa bucatile de carne cam 5 minute pe o parte si apoi se intorc pe partea cealalta. Dupa 5 minute dupa ce ati intors cotletele pe cealalta parte, se adauga ciupercile taiate felii si se lasa cateva minute sa se gateasca in unt.
Se adauga vinul alb iar atunci cand sosul a ajuns sa aiba o consistenta mai cremoasa, mancarea este gata!
Cele doua escaloape se aseaza in farfurie, iar peste ele se toarna sosul, ciupercutele fiind aranjate in jurul escaloapelor.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca doriti sa discutam despre ceva sau sa va exprimati opiniile...sunteti liberi sa o faceti!