sâmbătă, 25 octombrie 2014

Paul Bocuse

sursa pozei(source): https://www.flickr.com/photos/7876071@N06/487901986

Paul Bocuse este un bucatar francez din Lyon, faimos pentru restaurantele lui de inalta calitate si felul in care abordeaza bucataria. El sustine ca este parte a curentului "nouvelle cuisine".
Bocuse a adus o mare contributie bucatariei franceze, atat in mod direct cat si indirect prin studentii lui, multi ajungand foarte departe in gastronomie (vorbim de pana la 3 stele Michelin).

Paul Bocuse la randul sau a fost student, fiind unul dintre ucenicii lui Fernand Point, un mare bucatar in gastronomia clasica franceza. Prima carte a lui Bocuse a fost dedicata maestrului sau.

In 1975, Paul a creat o faimoasa supa numita "soupe aux truffes", sau pe romana, supa cu trufe. Aceasta reteta
a luat nastere cu ocazia unui dineu prezidential tinut la palatul  Elysée.
De atunci aceasta supa a fost servita in restaurantele sale sub numele V.G.E ( initialele presedintelui Frantei din perioada respectiva).

Acest mare bucatar a fost onorat de-a lungul timpului cu numeroase distinctii insa in timp, a ajuns ca el insusi sa creeze o distinctie deosebita. Inca din anul 1987, "Bocuse d'Or" este considerat unul dintre cele mai prestigioase premii in gastronomie, unii considerand acest premiu ca fiind un neoficial loc 1 la nivel international.

Paul Bocuse este un puternic sustinator al pasionatilor de bucatarie. Acesta detine numeroase scoli culinare, ofera burse de studii, si a creat un institut gastronomic de nivel mondial.

Pe scurt, Paul Bocuse este un om si un bucatar "jos palaria"!
Am omis o gramada de informatii despre el, insa am vrut doar sa il prezint sumar, pentru a face impreuna cunostiinta cu maestrul bucatar. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca doriti sa discutam despre ceva sau sa va exprimati opiniile...sunteti liberi sa o faceti!