marți, 29 ianuarie 2013

Frunzele de dafin

sursa pozei(source):http://www.flickr.com/photos/andypowe11/3104095949/

          Frunzele de dafin au un gust patrunzator si amar. Fata de alte condimente, mirosul si aroma dafinului sunt mai intense.
          Frunzele de dafin sunt foarte folosite in
 bucatariile europene si mai ales in cele din zona marii mediterane, dar este folosit si in Americi, in unele preparate arabe, indiene sau pakistaneze.
          Pot fi folosite la muraturi, tocanite, supe, mancaruri vegetariene, mancaruri de mare si alaturi de carne.
          De obicei se adauga macarii frunzele intregi, iar cand mancarea este gata, se scot afara deoarece sunt abrazive, iar din aceasta cauza nici nu sunt prea placute sa le mananci si pot face rau tractului digestiv. Se mai pot si zdrobi ca sa isi elibereze mai mult din gust si aroma, insa in acest caz trebuie puse in mancare in asa fel incat sa le puteti si scoate (de exemplu ceva tifon sau ceva ce se le faca un fel de plic de ceai). 
           Cam asa ar sta treaba cu frunzele de dafin...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca doriti sa discutam despre ceva sau sa va exprimati opiniile...sunteti liberi sa o faceti!