marți, 12 februarie 2013

Marar

sursa pozei(source):http://www.flickr.com/photos/bagaball/5777241197/sizes/z/in/photostream/

           Mararul este o planta aromatica foarte bine cunoscuta atat in Romania cat si la nivel global. Sunt sigur ca va puteti aminti de marar ca si un ingredient special din mancarurile din copilarie, mancarurile "ca la mama acasa".
           
Mararul este inrudit cu patrunjelul si de la el folosim frunzele, florile si semintele. Mararul este o foarte buna sursa de vitamine, printre care vitaminele A si C. Mai contine si o cantitate importanta de fier, fibre, calciu si ulei volatil.
            De cele mai multe ori folosim frunzele de la marar, iar acestea fac o treaba foarte buna in salate de legume, diferite sosuri si desigur in supe. Frunzele se culeg cand planta are undeva intre 10-12 cm.
             La preparatele ce au o temperatura ridicata, este o idee buna sa folositi semintele (care seamana la gust cu chimenul) de la marar deoarece acestea nu isi pierd asa repede si usor aroma ca si frunzele, atunci cand dau de temperaturi ridicate.
              Cam aceasta ar fi o scurta prezentare a mararului. Mie imi place sa il folosesc si va provoc sa o faceti si voi deoarece este foarte sanatos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca doriti sa discutam despre ceva sau sa va exprimati opiniile...sunteti liberi sa o faceti!