joi, 16 octombrie 2014

Cus cus cu ciocanele


Aceasta reteta are un timp de pregatire ceva mai lung dar are o dificultate redusa.
Pentru prepararea cus cus-ului
veti avea nevoie de:
- 100g cus cus
- 100 ml supa de vita 
-  2 ciocanele (pulpe inferioare de pui)
- faina
-boia de ardei dulce
- cateva oua
- fulgi de porumb
- sare, piper

Mod de preparare:

Supa de vita (sau puteti folosi supa de legume sau doar apa cu condimentele pe care le doriti) se aduce la punctul de fierbere, dupa care se adauga cus cus-ul. Se amesteca si oala se acopera, cus cus-ul fiind lasat sa se umfle 10-15 minute.
Ciocanele eu le-am tinut aproximativ o ora la aburi pentru a nu se inmuia prea tare si pentru a ramane carnea frageda.
Dumneavoastra puteti sa fierbeti puiul folosind metoda clasica.
Dupa ce puiul este fiert, se trece prin faina in care a fost adaugata boiaua de ardei, sarea si alte condimente care va plac. Dupa faina, urmeaza trecerea puiului prin oua care au fost batute, ultimul pas fiind trecerea lui prin fulgi de porumb sfarmati.
Ciocanelele se prajesc in baie de ulei.
Se scoate puiul, se aseaza pe hartie absorbanta pentru a elimina uleiul in exces.
Si gata!
Dureaza ceva timp, nu-i asa? Insa eu zic ca merita.
Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca doriti sa discutam despre ceva sau sa va exprimati opiniile...sunteti liberi sa o faceti!