joi, 16 octombrie 2014

Cutite

sursa pozei(source): https://www.flickr.com/photos/dinnerseries

Unul dintre cele mai importante ustensile din bucatarie este cutitul. Se poate gati si cu 2-3 tipuri de cutite, insa pentru desavarsirea preparatului, uneori este nevoie de
un cutit specializat.
Imi aduc aminte ca am vazut odata la televizor un reportaj despre un bucatar din Asia care are un set de aproximativ 150 de cutite. Acest bucatar sustinea ca felul in care tai mancarea si cutitul pe care il folosesti influenteaza semnificativ gustul mancarii.

Cele mai comune cutite sunt: cutitul bucatarului, cutitul de paine, cutitul de dezosare si cel de decojire. Noi vom discuta despre ele insa si despre alte cutite mai rar intalnite.

Cutitele sunt impartite in mai multe feluri decat credeti. Pot fi categorizate dupa tipul manerului, dupa tipul lamei, dupa mancarea pentru care sunt facute si asa mai departe.

In urmatoarele postari probabil voi aduce in discutie si cateva dintre categoriile in care se incadreaza diferite cutite. 

Dupa ce voi termina cu descrierea cutitelor care doresc sa vi le descriu, vom vorbi si despre cum trebuie sa alegem un cutit bun sau un cutit potrivit noua.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca doriti sa discutam despre ceva sau sa va exprimati opiniile...sunteti liberi sa o faceti!